Update Mei

Aanschaf goederen

We hebben als spelleiding besloten dat wij het aanschaffen van goederen tussen de evenement door niet meer gaan behandelen of goedkeuren. Wij hebben dit besluit genomen, omdat we bemerken dat dit veel spel weg neemt bij spelers die graag een handelaar spelen of spel willen creëren omtrent het verkrijgen van goederen. Daarnaast neemt het voor ons kostbare tijd in beslag die wij liever gebruiken ter voorbereiding aan het plot. Uitzondering; personen die tijdens het event een contact persoon hebben aangeschreven of hebben benaderd via de post krijgen tussendoor hun goederen en kunnen deze direct gebruiken bij tijd in.Helaas geldt dit besluit ook voor het schrijven van brieven.

Operatie zonder verdoving

Door een (terechte) vraag in het kanaal ⁠questions-rules was hierop enige verwarring of discussie ontstaan. Er was namelijk enige verwarring omtrent het gebruik van wel of geen verdoving. De reden waarom het bij keisnijding verplicht is en bij operatie niet. Is dat het naar ons inziens fysiek onmogelijk is om een keisnijding correct uit te voeren als de patiënt bij kennis is. Een standaard operatie ligt echter wat anders. Je mag een operatie uitvoeren zonder verdoving, echter je patiënt gaat je wel erg dankbaar zijn als je het doet met.

Mythen en Legendes

We gaan een update doen van de vaardigheid Kennis X: Mythen en Legendes. Dit wordt nu een eigen (algemene) vaardigheid en gaat primair gekoppeld zijn aan je background en regio. Dit houdt in dat de mythen en legendes meer flavour gaan geven aan het gebied waar je vandaan komt. Als je de vaardigheid meermaals aankoopt kan je uiteindelijk ook meer legendes uit andere gebieden verkrijgen. Met deze aanpassing hopen wij het idee van Bard / Verhalen vertellen beter te kunnen faciliteren met setting-correcte informatie.