Update oktober

Nieuwe locatie en data bekent

Afgelopen maand hebben julie de mogelijkheid gekregen om je eerste mening van de nieuwe loctie te laten horen via discord of facebook. Zonder enige effectieve visuele ondersteuning of andere praktsche informatie anders dan onze beschrijving was dit natuurlijk beetje lastig, onze excuses hiervoor.
Echter de spreekwoordelijke kogel is door de kerk en wij hebben akkoord op de reservering van de nieuwe locatie. Op basis van het resultaat in de polls hebben wij besloten om de nieuwe locatie een kans te geven. Mocht alnog blijken dat het niet geschikt is, gaan we uiteraard op zoek naar iets anders.

Locatie
Buitencentrum “De Stevert”
Stevert 18
5524 KD Steensel

Datum

  • Dalaria I.III; 5 t/m 7 mei 2023
  • Dalaria I.IV; 1 t/m 3 september 2023
Tussentijdse Regelsysteem update
  • Het regelen van IC slaap-plekken; Wij willen met de huidige Kronieken binnen het spel niet de nadruk leggen op het overleven. Daarnaast bemerkten wij dat hier weinig spel omheen is en ook door ons niet goed op gehandhaaft word. We hebben besloten dat wij hier dus niet meer op gaan rulen. Deze regel zal dus uit het boek verwijderd worden onder de noemer “no-fun”.
  • Het dragen van een harnas; Op dit moment was de regelgeving omtrent harnassen een beetje vreemd. Harnassen hadden namelijk net als een persoon geen locatie maar konden gewoon een x-aantal klappen incasseren. Echter zou dit enkel tellen als je op de locatie waar het harnas gedragen werd geraak werd, wat de impressie gaf dat harnassen juist wel locaties hadden.
    Bijvoorbeeld je draagt leren harnas, maar enkel op arm en hiermee is je torso ook beschermt, niet logisch.  Echter als je op je arm geraakt werd zou je pantser op je torso ook schade krijgen, niet logisch. Deze opeen stapeling van punten maakt dat harnassen in een soort van quasi tussenlaag zaten met hoe effectief ze zijn.
    Harnassen gaan nu enkel tellen op de locatie waar deze gedragen wordt en krijgen hiermee wel ‘locaties’. Als je op je arm of been geraakt word, zal dus dit eerst van je harnas bescherming (op die locatie) afgehaald worden alvorens je effectief schade krijgt op je levenspunten. Deze aanpassing maakt een (volledig) harnas dragen hopelijk een stuk nuttiger en effectiever. 
  • Kennis van de goden; Het staat niet beschreven in de regels, maar wordt wel al (bewust) door ons gedaan. Als je kiest voor het beroep geestelijke krijg je direct vanuit ons een Kennis X; loresheet van de betreffende godheid. Iedereen staat nog steeds vrij om de missen in te richten zoals hij of zij dit wilt. Echter de centrale kennis over de godheid blijft hiermee wel gelijk. Dit is dus geen verandering, maar eerder een extra toelichting bij het kiezen van beroep Geestelijke.